Terlingerhoeve - Naar de homepagina
 
 

Omgeving natuur wandelen en fietsen

Bekijk alle afbeeldingen »

5 sterren landschap (0 KM)

In dit golvende landschap liggen nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Het is de ideale omgeving om te fietsen en te wandelen. 

Een heel netwerk van fiets- en wandelroutes, is uitgezet, waardoor u zelf uw eigen route én afstand bepaalt. Geniet van de prachtige vergezichten, zie de Geuldal lammeren grazen en rust uit op een van de vele terrasjes. Of sla een balletje op één van de golfbanen die het Heuvelland rijk is. 

Via een hooggelegen plateau, dat schitterende vergezichten biedt, gaat het zuidelijk deel van het Heuvelland over grote delen van Zuid-Limburg vloeiend over in de noordelijke flank van het Heuvelland. Ook hier domineren holle wegen, kabbelende riviertjes, bossen en weiden het landschap. 

Het noordelijk deel van het Heuvelland is daarnaast rijkelijk bezaaid met prachtige kastelen, bijzondere molens en de meest uiteenlopende religieuze gebouwen, waaronder een eeuwenoude basiliek. In dit deel van het Heuvelland treft de bezoeker de ideale mix aan van natuur en cultuurhistorie. De zonnige krijthellingen zorgen voor een afwisseling in het landschap, waarna de gezellige, historische dorpjes weer uitnodigen om even te pauzeren en te genieten van streekgerechten. 

Stichting Natuur en Milieu heeft het gebied met maar liefst 5 sterren bekroond. De sterren werden gegeven voor de belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheid tot (natuur) recreatie en het unieke karakter van het gebied. Dus minimaal 5 goede redenen om dit gebied te bezoeken!